21 april 2009

Ett steg frammåt och två steg bak.

Ja, jag vet inte riktigt vart jag ska börja den här gången.
Vi börjar med bakgrundsmusiken då, för den är i alla fall spot on för vad detta kommer handla om.

Vad vi har upplevt nyligen är en av de faktiskt, viktigaste rättegångarna, i mänsklighetens historia, i alla fall när det gäller frihet för individen och statlig övervakning, försvagning av den enskillda människan och den så kallade skrämseleffekten.

Förutom detta, har vi även nyligen upplevt den så kallade "finanskrisen", detta är en fabricerad kris, liknande de som skedde i början av 1900-talet, och dess enda syfte var för bankägarna att tjäna pengar.
Om ni inte redan visste hur detta kommer sig, ska jag berätta hur.
I sverige, usa och en MÄNGD andra länder, så fungerar banksystemet på följande vis.

Staten (dvs Sverige)äger inte rättigheterna till landets pengar, utan hyr istället in en utomstående leverantör, i detta fall Riksbanken, i usa FED (har ni läst min blogg har jag berättat om FED innan) I alla fall, staten, tittar på landets ekonomi, och den allmänna skatten, och bestämmer sig säg för att låna pengar av RB* (*Riksbanken), RB säger "visst, men vad får vi för säkerhet?" staten ger då RB fonder i landet.

I samband med detta, så styrs räntan av pengarna som är utlånade av RB, för staten i sin tur lånar ut pengar till nationens banker (i sverige kan enskilda banker även låna direkt från RB om jag inte minns fel) i varje fall, denna ränta är vad som ska generera pengar för RB och i sin tur, bankerna som lånar ut pengar till privatpersoner.

Kom ihåg, i och med att RB lånar ut pengar till staten, MED ränta, kan staten aldrig betala tillbaka pengarna.

Och nu till det roliga, eftersom hela världen styrs av börsmarknader, som är kopplade till bankerna, med ett system som är så pass fragilt att det räcker att man viskar att det går dåligt för ett företag, det räcker med att chefen blir sjuk, så förlorar aktien poäng på marknaden.

För att generera en bank-chock, vilket man gjort i USA, för att sänka en bank, behöver man således endast sprida rykten om att det går dåligt för banken och den stora massan som har pengar på banken blir rädda att pengarna ska försvinna om de inte tar ut dem. Men eftersom banken oftast inte har den mängden pengar som de har utlånade, så går banken i konkurs. (i usa är endast ungefär 3% av pengarna i landet, faktiska papperspengar)

RB i sin tur, får nu in nya låneordrar från banker landet över, och staten som ska hjälpa bankerna ur knipan.

Detta är steg ett i hur man kontrollerar massan, eftersom det i alla fall i mina ögon är idioti att basera ett levnadssystem som Direkt utklassar folk i spalter, där man skapar fattiga och rika, där vissa inte har råd med mat och andra kan äta kobé biff.

Men nog om det, steg två, i det långa ledet om att skrämma massan, är att ta ALLA försök gjorda på eget (den stora massans) försök att avskaffa valuta, för det är ju trots allt det vi försöker göra, när vi vill ha saker gratis. Ingen valuta, ingen kontroll från staten, om alla har samma rättigheter, fördelar och tillgängligheter av material för att överleva och leva gott, vem behöver någon som säger vad man får och inte får göra?
Detta är ett tecken som går igen och igen och igen innom precis allt du kan tänka dig i livet, istället för att lära folk att stanna när någon vill gå över gatan, så lär vi dem att de MÅSTE stanna när det är rött, och istället för att lära folk att gå över gatan när det är möjligt, så lär vi dem att gå när det är grönt.

Vi lär barn redan från det att de kan börja gå själva, att det finns två saker i livet, antingen är man kvinna, och då faller man i en speciell kategori och förväntas göra en rad saker, eller så är man man, och då är det andra saker.
Den enda skillnaden man borde lära barn är att man ser anatomiskt olika ut, men att man har samma värde, man har samma rättigheter och framförallt, samma chanser att göra vad man vill.

Nu till det andra jag tänkte på, och det tänker jag börja såhär.
"We have some fat fucks in this country."

Folk har effektivt gått upp MÄNGDER

Det ser kanske inte så mycket ut såhär, men titta omkring dig nästa gång du är på stan och se hur många människor du kan se som du tycker är överviktiga.

Det är INTE okay att vara överviktig, det är inte okay att man uppmuntras till detta, detta är nämnligen ett annat sätt att kontrollera oss, vårat fysiska presterande är det som gör att vi angagerar oss i att bry oss om vad som händer, vi fördummar våra barn med leksaker som kräver precis NOLL i fantasi och vi ska hållas underhållna av program på tv om folk som bor på en jävla ö och måste slåss om sin mat?

Men det är lungt, för jag kan alltid gå, eller vänta, ta bilen i 2-3 minuter för att komma till nämrmsta hamburger-hak där jag kan få allt jag vill med supersize, för att verkligen se till att jag blir mätt, för att laga mat är inget alternativ längre, tja, om man inte är korkad nog att köpa mat som är "när-producerad" eller "ekologisk"

När du står i möjlkhyllan och ska välja, kan du säga vad skillnaden är, hur skulle den ekologiska mjölken vara bättre eller, för den delen ens säkert vara ekologisk? Är det gröna kor? eller får de lov att ta ledigt på lördagar för att sova längre, är maten de får annurlunda? BERÄTTA FÖR MIG FÖR HELVETE VAD SOM GÖR ATT EKOLOGISK MAT SKULLE SPELA PISS ROLL NÄR SAMMA JÄVLA MAT SOM ÄR VANLIG KOMMER FRÅN SAMMA JÄVLA STÄLLE, SAMMA JÄVLA KO, SAMMA JÄVLA GRÄS DE ÄTER OCH SAMMA JÄVLA FARM! BERÄTTA, FÖR JAG SKULLE FAN SÅ GÄRNA VILJA VETA!

Jag ska berätta skillnaden, skillnaden är 2 saker.
Det första; priset, även om detta kanske inte är en direkt påverkande faktor att priset är en krona eller två högre, så säger det en annan sak, och det gör att vi är tillbaka till punkt ett igen.
Det bestämmer vem som ska ha rätt att bry som om vad som händer, och i längden berätta för dig som är låginkomstatagare, att du helt enkelt inte är lika viktig som de som bättre avlönade.

och det andra är produkten i sig, för hur kan du kontrollera vad som finns i din mat? Där är en stämpel, och där är ett sigill, men den ser precis lika ut som den "vanliga", i många fall, sämre ut, till och med.

Så vad är det det handlar om egentligen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar