28 maj 2009

American psycho

God morgon!

Jag säger god morgon för jag nästan precis gått upp, och är lite trött, så ha överseende med mig om mina resonemang och min stavning inte är i topp.

Detta har tydligen hänt.

"Treårig Flicka sköt sin lillebror"

den direkta frågeställningen är såklart, varför i helvete lämnade honom ungarna att leka ensamma i ett rum hon förmodligen var medveten om att det fanns ett vapen i? En mor som älskar sina barn hade aldrig gjort detta. Vidare hade det varit intressant med att se en beteende-profil på lillebroren, lillasystern och en psykisk utredning av modern. För jag tror, och jag hade inte blivit förvånad, om mamman själv sköt ungen, för kom igen, har du hållt i en pistol någon gång, så vet du att det krävs ungefär 2 kilos- eller mer (beroende på vapnet) tryck på avtryckaren för att vapnet ska gå av, detta för att just detta inte ska hända, och vidare eftersom detta verkara vara ett vanligt fenomen, små små barn som har vapen. (läs längre ner i artiklen där det står om ett annat barn som sköt sig själv.)

Jag tror att föräldrarna inte pallar för trycket, skjuter barnen och låter ungen ta skulden för det, det är inte så svårt att icensätta, om man lurar en 3 åring.


17 maj 2009

jobb

Det är sjukt, att det inte finns jobb.

I malmö finns det, enligt ams hemsida ungefär 560 lediga jobb, och jag hittar inte hur många arbetslösa det, finns, men jag garanterar att det är långt och länge över 560 stycken.

Och inte nog med det, vi har dessutom ett konstant flöde av människor från andra länder som vill jobba i sverige, danskar, normän, finnar.. och den globala invandringen överhuvudtaget.

Detta är alla saker som gör att det inte finns några jobb.. Men vänta, det finns det. Vi i sverige behöver folk som har två sorters kvalifikationer.
Man ska för det första ha en utbildning som är minst 5 år lång, eller så ska man ha arbetslivserfarenhet som är på minst 10 år. Detta i kontrast till att man gärna inte ska vara mer än 20 år gammal. Finns det någon som uppfyller dessa kraven? Är det rimligt?

Kan det inte vara så att det är dags att se över detta och göra något åt problemet, skapa fler jobb? Skita i att det råder ekonomisk självfödande kris som hela tiden gör som den förbannade ormen och biter sig i svansen?

Man måste vara 25 eller så för att få starta eget. Det suger med, för det gör att man dödar unga människors drömmar och idér för att någon bestämt att det är skillnad på folk som tänker.


Så ge mig ett jobb som skribent, för det är en av de få saker jag är bra på. eller ge mig ett jobb som försäljare, för jag kan fan snacka lika bra som jag kan skriva.
Men tvinga mig förfan inte köra en postbil när mitt iq är 130 och jag har två fucking utbildningar i ryggen.Ja, den är klyshig, men så är du, ditt land, ditt jobb och dina värderingar.

15 maj 2009

pa-pa-pa-paniiik

jag tänkte skriva något, men jag minns fan inte vad jag tänkte.

13 maj 2009

Lång tystnad

Sorry, det har varit tyst från mig ett tag, så jag tänkte jag skulle skriva något i alla fall.Förra veckan stod det som huvudrubrik i metro om att tjejvåldet har fördubblats, detta är en kalkyl man fått fram över 8 år, och innefattar det antal kvinnor man misstänker för misshandel. (1115 st år 2000 jämte 2152 st år 2008)
En våldsforskade säger oxå "Det kommer hända" (Peter Gill) när han blir frågad om det kommer ske dödsfall, längre fram/ner whatever, så påstår man att detta är på grund av att man uppfostrar tjejer och killar mer jämnlikt.

So fucking what?

Det har varit en tid nu som allt har behövts göras för att krämporna i samhället skall slås ur och den naturliga ordningen skulle återställas, vi har slutat leva i ett samhälle där man kan känna sig trygg när man är utomhus, inte heller finns det något som påvisar att man får lov att försvara sig i någon grad, allt är bestraffningsgillt och minsta snesteg gör att DU, oavsätt om det var ditt fel, din förtjänst, eller du bara var där, blir skyldig. Dina rättigheter är minimerade till den milda grad att du helt enkelt inte kan känna igen dem längre, och vad du får och inte får göra ställs ständigt som ett echo (gämn. /echo) i ditt huvud.

Det finns en anledning till att vi har blivit pacificerade och behandlas som djur på ett klapp-zoo. Männen bakom gardinen vill ha det så, för DU är farlig, glöm aldrig det, DINA RADIKA TANKAR är det som står till grund för alla lagar, förordningar och skyldigheter i samhället. Din förmåga att tänka för dig själv ska helt enkelt elimineras, allt detta för att en handfull människor ska kunna styra och ställa som de känner för, och jag lovar dig, får du någonsin reda på vem det är, så kommer du antingen försvinna, eller inte tro dina ögon och öron. För det är män som vi inte känner igen ansiktena på, det är män vars röst aldrig har hörts i tv och radio. Det är män som på ett sådant effektvit sätt har gömt sig under isen att blotta tanken på att de skulle vara något annat än en vanlig människa är banal.

I varje fall, tillbaka till tjejvåldet.
Detta är bra, detta är ett steg i rätt riktning, för att vad som krävs i denna tid och detta samhälle är flera fria radikaler, en överrumpling av allt vad laga rätt heter, för vad lagen är, är samma som pengar är, ett sätt att kontrollera den sk. "fria människan" då han eller hon inte är kapabla att göra detta själva.

Hrm.
Enbeddingen av musikvideon jag ville lägga till detta har blivit disablad, så ni får klicka på den själv och titta på utube
Fatboy Slim - Don't let the man get you down