17 maj 2009

jobb

Det är sjukt, att det inte finns jobb.

I malmö finns det, enligt ams hemsida ungefär 560 lediga jobb, och jag hittar inte hur många arbetslösa det, finns, men jag garanterar att det är långt och länge över 560 stycken.

Och inte nog med det, vi har dessutom ett konstant flöde av människor från andra länder som vill jobba i sverige, danskar, normän, finnar.. och den globala invandringen överhuvudtaget.

Detta är alla saker som gör att det inte finns några jobb.. Men vänta, det finns det. Vi i sverige behöver folk som har två sorters kvalifikationer.
Man ska för det första ha en utbildning som är minst 5 år lång, eller så ska man ha arbetslivserfarenhet som är på minst 10 år. Detta i kontrast till att man gärna inte ska vara mer än 20 år gammal. Finns det någon som uppfyller dessa kraven? Är det rimligt?

Kan det inte vara så att det är dags att se över detta och göra något åt problemet, skapa fler jobb? Skita i att det råder ekonomisk självfödande kris som hela tiden gör som den förbannade ormen och biter sig i svansen?

Man måste vara 25 eller så för att få starta eget. Det suger med, för det gör att man dödar unga människors drömmar och idér för att någon bestämt att det är skillnad på folk som tänker.


Så ge mig ett jobb som skribent, för det är en av de få saker jag är bra på. eller ge mig ett jobb som försäljare, för jag kan fan snacka lika bra som jag kan skriva.
Men tvinga mig förfan inte köra en postbil när mitt iq är 130 och jag har två fucking utbildningar i ryggen.



Ja, den är klyshig, men så är du, ditt land, ditt jobb och dina värderingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar