30 april 2009

A non smoking generation (http://www.nonsmoking.se/) Har nyligen vunnit ett guldägg för sin ant-röknings kampanj reklam films sak. (aftonbladet) (ni får ursäkta, jag har inte sovit på ett tag) i varje fall så tycker jag detta är absurt.

För det första, nikotin är en av de få "droger" som fortfarande är lagliga i sverige, och mångfalden av de som brukar tobak i någon form, är nöjda med att göra detta, att folk är så pass sinnesvaga att de påstår att de "inte kan" sluta röka eller snusa, beror helt enkelt på att de inte vill.

rökar som påstår sig vilja sluta: "jag kan inte sluta, jag har försökt, det var för svårt och jag lockades att röka/snusa igen"
mitt svar på den saker än. "Jag kan inte bryta armen på mig själv, men det är för att jag innerst inne inte vill göra det, för jag vet att det är jobbigt, och jag ser ingen positiv grej med att göra detta."

Men att vi ska ha organisationer med människor som helt tagit avstånd från att man ska få lov att röka, och sedan dessutom KRÄVER att de ska få slå ner på rökare (framförallt, snusare är oftast mildare omtalade av anti-tobaks-fittor) det ska vara okay? och det ska belönas med ett guldägg?

jag kan hålla med om att man inte ska göra reklam som riktar sig till barn, man har trots allt påvisat att det finns många skadliga effekter av tobak, och därför har vi en 18års gräns på det i sverige, precis som med alkohol, om man köper det på puben, för på systemet är det 20 som gäller? eller är det 21? jag minns fan inte, i varje fall: ologiskt, för köper man öl på systemet så sitter man hemma och dricker, köper man ute så kan allt möjligt skit hända.

Ah. fuck. jag vet inte vart jag är på väg med detta, jo, folk som viftar med fingar framför andra människor för att de gör något som de första människorna tycker är fel, men inte de andra... är fel.

så ett stort FUCK YOU till A nonsmoking generation.
Låt folk röka och snusa, och när vi endå är igång, låt fan folk knarka med. För så länge man gör ett aktivt eget val, så ska hindra dig från att förstöra din egen kropp/liv/whatever.

det hör till att JAG är rökare, och snusare när jag jobbar, och ja, hade jag inte blivit av med mitt jobb, så hade jag nog knarkat lite med, det verkar ganska bra ibland. för man blir inte bara bängfull och jobbig.

21 april 2009

Så det är så.

Ett steg frammåt och två steg bak.

Ja, jag vet inte riktigt vart jag ska börja den här gången.
Vi börjar med bakgrundsmusiken då, för den är i alla fall spot on för vad detta kommer handla om.

Vad vi har upplevt nyligen är en av de faktiskt, viktigaste rättegångarna, i mänsklighetens historia, i alla fall när det gäller frihet för individen och statlig övervakning, försvagning av den enskillda människan och den så kallade skrämseleffekten.

Förutom detta, har vi även nyligen upplevt den så kallade "finanskrisen", detta är en fabricerad kris, liknande de som skedde i början av 1900-talet, och dess enda syfte var för bankägarna att tjäna pengar.
Om ni inte redan visste hur detta kommer sig, ska jag berätta hur.
I sverige, usa och en MÄNGD andra länder, så fungerar banksystemet på följande vis.

Staten (dvs Sverige)äger inte rättigheterna till landets pengar, utan hyr istället in en utomstående leverantör, i detta fall Riksbanken, i usa FED (har ni läst min blogg har jag berättat om FED innan) I alla fall, staten, tittar på landets ekonomi, och den allmänna skatten, och bestämmer sig säg för att låna pengar av RB* (*Riksbanken), RB säger "visst, men vad får vi för säkerhet?" staten ger då RB fonder i landet.

I samband med detta, så styrs räntan av pengarna som är utlånade av RB, för staten i sin tur lånar ut pengar till nationens banker (i sverige kan enskilda banker även låna direkt från RB om jag inte minns fel) i varje fall, denna ränta är vad som ska generera pengar för RB och i sin tur, bankerna som lånar ut pengar till privatpersoner.

Kom ihåg, i och med att RB lånar ut pengar till staten, MED ränta, kan staten aldrig betala tillbaka pengarna.

Och nu till det roliga, eftersom hela världen styrs av börsmarknader, som är kopplade till bankerna, med ett system som är så pass fragilt att det räcker att man viskar att det går dåligt för ett företag, det räcker med att chefen blir sjuk, så förlorar aktien poäng på marknaden.

För att generera en bank-chock, vilket man gjort i USA, för att sänka en bank, behöver man således endast sprida rykten om att det går dåligt för banken och den stora massan som har pengar på banken blir rädda att pengarna ska försvinna om de inte tar ut dem. Men eftersom banken oftast inte har den mängden pengar som de har utlånade, så går banken i konkurs. (i usa är endast ungefär 3% av pengarna i landet, faktiska papperspengar)

RB i sin tur, får nu in nya låneordrar från banker landet över, och staten som ska hjälpa bankerna ur knipan.

Detta är steg ett i hur man kontrollerar massan, eftersom det i alla fall i mina ögon är idioti att basera ett levnadssystem som Direkt utklassar folk i spalter, där man skapar fattiga och rika, där vissa inte har råd med mat och andra kan äta kobé biff.

Men nog om det, steg två, i det långa ledet om att skrämma massan, är att ta ALLA försök gjorda på eget (den stora massans) försök att avskaffa valuta, för det är ju trots allt det vi försöker göra, när vi vill ha saker gratis. Ingen valuta, ingen kontroll från staten, om alla har samma rättigheter, fördelar och tillgängligheter av material för att överleva och leva gott, vem behöver någon som säger vad man får och inte får göra?
Detta är ett tecken som går igen och igen och igen innom precis allt du kan tänka dig i livet, istället för att lära folk att stanna när någon vill gå över gatan, så lär vi dem att de MÅSTE stanna när det är rött, och istället för att lära folk att gå över gatan när det är möjligt, så lär vi dem att gå när det är grönt.

Vi lär barn redan från det att de kan börja gå själva, att det finns två saker i livet, antingen är man kvinna, och då faller man i en speciell kategori och förväntas göra en rad saker, eller så är man man, och då är det andra saker.
Den enda skillnaden man borde lära barn är att man ser anatomiskt olika ut, men att man har samma värde, man har samma rättigheter och framförallt, samma chanser att göra vad man vill.

Nu till det andra jag tänkte på, och det tänker jag börja såhär.
"We have some fat fucks in this country."

Folk har effektivt gått upp MÄNGDER

Det ser kanske inte så mycket ut såhär, men titta omkring dig nästa gång du är på stan och se hur många människor du kan se som du tycker är överviktiga.

Det är INTE okay att vara överviktig, det är inte okay att man uppmuntras till detta, detta är nämnligen ett annat sätt att kontrollera oss, vårat fysiska presterande är det som gör att vi angagerar oss i att bry oss om vad som händer, vi fördummar våra barn med leksaker som kräver precis NOLL i fantasi och vi ska hållas underhållna av program på tv om folk som bor på en jävla ö och måste slåss om sin mat?

Men det är lungt, för jag kan alltid gå, eller vänta, ta bilen i 2-3 minuter för att komma till nämrmsta hamburger-hak där jag kan få allt jag vill med supersize, för att verkligen se till att jag blir mätt, för att laga mat är inget alternativ längre, tja, om man inte är korkad nog att köpa mat som är "när-producerad" eller "ekologisk"

När du står i möjlkhyllan och ska välja, kan du säga vad skillnaden är, hur skulle den ekologiska mjölken vara bättre eller, för den delen ens säkert vara ekologisk? Är det gröna kor? eller får de lov att ta ledigt på lördagar för att sova längre, är maten de får annurlunda? BERÄTTA FÖR MIG FÖR HELVETE VAD SOM GÖR ATT EKOLOGISK MAT SKULLE SPELA PISS ROLL NÄR SAMMA JÄVLA MAT SOM ÄR VANLIG KOMMER FRÅN SAMMA JÄVLA STÄLLE, SAMMA JÄVLA KO, SAMMA JÄVLA GRÄS DE ÄTER OCH SAMMA JÄVLA FARM! BERÄTTA, FÖR JAG SKULLE FAN SÅ GÄRNA VILJA VETA!

Jag ska berätta skillnaden, skillnaden är 2 saker.
Det första; priset, även om detta kanske inte är en direkt påverkande faktor att priset är en krona eller två högre, så säger det en annan sak, och det gör att vi är tillbaka till punkt ett igen.
Det bestämmer vem som ska ha rätt att bry som om vad som händer, och i längden berätta för dig som är låginkomstatagare, att du helt enkelt inte är lika viktig som de som bättre avlönade.

och det andra är produkten i sig, för hur kan du kontrollera vad som finns i din mat? Där är en stämpel, och där är ett sigill, men den ser precis lika ut som den "vanliga", i många fall, sämre ut, till och med.

Så vad är det det handlar om egentligen?


17 april 2009

demonstrera mera!!!

Imorgon drar det ihop sig... folk ska visa upp sig att dom laddar ner... vilka dom är och att dom tycker synd om killarna som ska in i fängelse...

Personligen tycker jag där finns mycket värre orättvisa... Som att man betalar moms två ggr på el räkningen... Som att man får gå ner i sin sjukpenning och Akassa då man inte finner jobb... eller är för gammal för att få ett jobb... (vanlig knegare är för gammal vid 45 då vill ingen ha honom)

Nej nu tycker vi synd om killar som hånlog under mot rättsystemet... (okej de e jääääääääääävligt löjligt o bry sig om nerladdning då barn blir våldtagna...)

Men det är riktigt löjligt o tro att jag skulle få för mig o köpa en skiva som kostar 200kr... Jag lider ekonomsikt om jag handlar något utöver de jag behöver/måste som mat och tvättmedel...

Sen görs det så många DÅLIGA låtar på en skiva så det är trist som fan o behöva byta skiva efter två låtar till en annan...

Dock undrar jag varför Microsoft kommer undan DERAS nerladdnings program... För du har väl satt in en CD skiva i dator nån gång? Vad gör media playern? Jo den vill kopiera skivan till din dator...

Alla som har en hårddisk på tv o kan spela in program... Alla som har en VHS (eller haft en) o nu finns det inspelingsbara DVDer... E inte DETTA EN FORM AV OLAGLIG NERLADDNING?!?!

Att man överhuvudtaget ställer sig o demonsterar mot något som inte äns ska ha de... Va fan tror ni era jävla ligister? att dom slipper fängelsestraff för du har skidmask på dig o slag ord på ett plank???

Det är för helvete löjligt!!!

Det som SKA demonstreras emot är den CP dåliga pensionen som vi 70 och 80tals födda har... Tror inte dom som e födda på 90talet har en bra framtid dom heller...

Pensionärer skulle slippa skatten HELT! man tvingas o flytta till en enkel rummare på service hem om man inte sparat en massa pengar för att överleva...

Samtidigt som våra förbannade politiker SUGER av systemet så gott då går under tiden dom jobbar och sen så får dom även fallskärm... Då dom inte sparar pengar utan investerar... eller reser sönder kassan... Jag vet inte... dom kanske har extra dyra saker dom måste betala extra mycket för än vi vanliga slitna människor.... Trosor och bh 5000kr... Gåslever 1500kr nej jag vet inte... Att få ut 140 000 i månaden är ju sinnes sjukt! Men tyvärr är det så att det inte är jämställt ute i facken osv. för där tjänar vi kvinnor MER än män...

Var är våra feminister och andra som propagerar för lika lön? Kämpa för att sänka kvinnorna i de ledande yrken!

Medans vanliga människor SKA gå ner i lön för att dom ska få behålla jobben så kräver politikerna mera pengar...

"Regeringskansliet Anslaget till regeringskansliet ökas med 141 miljoner kronor till drygt 7 miljarder, skälet är i första hand Sveriges ordförandeskap andra halvåret i år."

Det är inte liiiiiiiiite pengar det rör sig om... 7 MILJARDER smaka på den du!

"Försäkringskassan får 600 miljoner kronor."

Dom kan inte ens driva in pengarna som dom felaktigt betalat ut så ska dom ha massa pengar för dom har en ekonom som inte kan räkna ordentligt... (detta är för ett data system dom infört som råkade bli liiiiiiite dyrare än BERÄKNAT)

"Avgiften till EU ökar med närmare 4 miljarder till 23,8 miljarder i år, mest på grund av kronfallet."

Ja visst är det skönt att vi är med i EU? Dom enda fördelarna är tex. Bönder som får sin skördförstörda eller att det inte blir lika mycket då det är dålig säsong.. Tycker bönder ska vara SKYLDIGA att betala sannering av sjöar och vatten drag som dom så intensivt förstör med sin gödning och andra kemiska saker... lika så skulle man granskat vad återförsäljaren säljer till dumma bonden utan vidare kunskap om dessa kemikalier som ska bekämpa parasiter "då dom inte går ner i grödorna" det måste ändå varit det dummaste jag hört... fattar vem som helst att det inte kan finnas nån form av kemikalier som klarar av att ligga på jorden eller stanna på bladen när det regnar...

Jag kan inte minnas att vi använde något för att döda potatisens "buske" på min mormor gård... De va bara o ta bort dom när dom låg i maskinen som tog upp potatisen :S

Här dödar man dom så man slipper den hanteringen...

"Förra året deltog i genomsnitt 85 000 personer i arbetsmarknadspolitiska program, nästa år väntas antalet uppgå till 217 000 och 2011 till omkring en kvarts miljon.

Arbetsförmedlingens kostnader ökar från 16 miljarder förra året till 42 miljarder 2011, enligt regeringens bedömning."

Hm... jag har sett en sak AMS missar... Jag fick ta praktik innan jag kom in på min svetsutbildning... Jag tjänade 5000kr/ månaden och fick va där två månader...

När jag väl kom in i skolan så fanns där en otrolig mängd människor som varken kommer jobba med metall eller VILL jobba... dom va bara tvungna till o göra något för att behålla sina pengar...

Tycker det är bra om man får hjälp o komma vidare för ibland så fastnar man... Och det är oftast inte individens FEL utan systemet... Klart att dagiset jag gick på i Svedala kosta säkert en jävla massa...

Men jag va tvungen till att vara där i 6veckor... och söka jobb... Då fick jag köpa ett busskort för två månader och fick igen 300kr för dom två månaderna... dock kostade busskortet mig 900kr för dom två månaderna så jag fick då betala 300kr/månaden o bara ha nytta av det 1,5månader... Sen fanns det inte möjlighet o värma mat så de fick bli mackor eller äta på skolan...

Det enda folk gjorde där va spela spel på datorn... läraren va inte närvarande mer än 5% av tiden och då upplyste hon oss om att göra CV personligt och gulligt... som ta ett färgat papper eller klistra klistermärken på dom.... Visst känns det jävligt seriöst med en rosa ansökan med nalle phu på? man får SÄKERT jobbet :S

Angående miljön i Sverige...

Jag kan inte hitta de nu... men jag läste i metro igår att miljösatsningen kommer få en tunn budget till nästa år... jag misstänker att pappa staten roffar åt sig pengarna till bättre löner... Men ingen i Sverige verkar reagera...

VI SKA INTE VARA RÄDDA FÖR STATEN! STATEN SKA VARA RÄDD FÖR OSS!!!!!
Det är DU och JAG som betalar dessa pengar! varför är det ingen som gör mer än svär hemma!!!

Jag som en person kan inte organisera en demonstrationer... då är jag svartlistad för resten av mitt liv... Men gamlingar med kass pension KOMMIGEN ta en fika ihopaGustav o ha ohyfs för er!!! snacka med folk som gårförbi och berätta har DU har de!

Jag känner en äldre dam som blev blåst på sin mans pension av Skandia... Så hon får ut 1500kr nu får mannen är borta... Han fick ut över 9000kr när han levde så lämna han allt till henne så hon slapp oroa sig... Men nu... så... Inga pengar... ingen kan försvara henne...

Förbannade jävla system i Sverige!!!

Man skulle slippa betala långt över 68% i skatt!! man blir rånad på lönen o sen betalar man moms o mer moms.... och avgifter... med mer moms!

Jag spyr på hur allt funkar... O de vet du va.... Du behöver inte betala 25kr för aviserings avgift... kan hända att dom tar ut 50kr.... o de e bara huka dig...

Sist men inte minst =D

05 april 2009

Individualism - ett bortglömt ideal

Just nu är det mycket som händer i världen, och det enda man orkar göra är väl egentligen bara att gömma ansiktet i sina händer och försöka tänka på något annat. Vi lever i en värld där vi har vant oss vid tanken på fullt ut kärnvapenkrig kan utbryta vilken sekund som hellst, en värld där vi uppmanas att konsumera status ikoner för att häva oss själva som unika individer, men vad man inte nämner i detta sammanhang är att samma produkter säljs i tusenfald till alla som orkar vifta med lovorna, stora pråliga bilar med monsterfälgar eller en bögig prius, det är kanske något för dig?

KÖP KÖP KÖP!
För all del, den enda lösningen på den ekonomiska krisen är att konsumera, men att konsumera tanklöst är alltid ett felaktigt försvar för att "jag mår dåligt, jag ska shoppa" för det är inte klädesindustrin som går dåligt, det är inte sminket eller skvallerpressen. Det är bilindustrin, det är metall, det är saker som det går att skjuta på tills "krisen" är över. Det är saker som är bövda, men inte oumbärliga. För min bil fungerar fint (det borde den, den är ganska ny), men folk som har viljan att byta upp sig har ingen chans, för priserna stiger hela tiden. Bostadsbristen är ett resultat av överinvandring i sverige, det är inte ett rasistiskt uttalande, det är ren jävla sanning. Ett land som accepterar all slags invandring, på vad som verkar vara ett tärningsystem, kan inte klara sig ekonomiskt utan att dess invånader straffas på något sätt, bostadsbrist är ett "straff", förhöjd skatt ett annat, och sen vad personerna som vi "hjälper" ställer till med, jag tänker inte klassa dem som ett pack, och dra dem över samma kant, för jag har träffat invandrare som pratar lika bra svenska som mig, som har ett respekterat företag och tycker att andra invandrare är dumma i huvudet som beter sig som de gör på rosengård, kastar sten på poliser, sätter eld på sina egna hem osv.

Så vad händer i vårt hjärndöda land?
Varför uppmanas vi till att vara unika, precis som alla andra?
Vem bestämde sig för att vi ska glömma bort vem vi är i förmån för saker vi har?
Varför är pengar ett sådant viktigt medel att det styr hur vi överlever?

Är det inte hutlöst, att vi måste betala pengar för mat, något som är livsnödvändigt, när vi kan använda våra skattade pengar för att hålla människor som borde dö vid liv i flera år, bara för att någon vill det?
Jag dör gärna den dagen jag måste vara på maskiner för att överleva, då har jag gjort mitt och livet KAN inte vara värt mer att leva för, i gengäld ser jag gärna, kanske inte att priser på mat slopas helt, detta är endå ett helt omöjligt scenario (pengar gör ju endå att världen går runt, tyvärr) men att priserna sänks på vad som anses livsnödvändigt?

Återför individualismen, och glöm bort kollekivet för ett par minuter.

Naken blästrad o skitsur!

Man blir ju så förvånad....
tror nog de va i city... en person säkert en kvinna som skrev om att man inte ska oroa sig för solen/solarie och att det är fel att bestämma ålder på dom som solar...
Men helt ärligt... vet man nu inte om att man har dåliga gener i familjen så ska man nog inte låta barnen vara i skolen hela jävla sommaren....
Att all form av cancer ökar hela tiden har väl enkel sagt med trafiken och maten att göra...
De människor som bor på länder har andra sjukdomar än dom som bor i stan...

En lant människa är allmänt mycket starkare i kroppen (inte då muskel stark för de e väl självklart) på alla sett än en stadsbo...

o då vet ni ju att stadsbor brukar äta olika dieter för att det är någon dum på tv som säger att man ska äta alger eller rå fisk så startas ju trender...

Man blir ju lett förvånad då man tillhör annat släkte med annan mat kulturer o så ger man sig på något från Kina?

Våra kroppar är olika... evolutionen har gjort oss så... vi har olika mat i våra länder...

Hudcanser beror nog inte bara på luften... då huden är en fin svamp vi tjejer pressar fulla med olika dag krämer anti rynkel krämer o så ska vi inte nämna alla andra produkter som går på huden... o utöver smink o vård så kommer ju avgaser in med...

Hur jag än har letat så hittar jag bara skitsnack om Mascara... dom gör fransarna långa tjocka o fylliga.. dock verkar dom inte innehålla något för där finns bara tomma ord om produkten...

Nej man kan ju predika om allt.... dock är människan så korkad att vi glömmer lätt o fort.... så länge det är flashiga bilder o påhittade ord... så gör man som TV säger...

För det är väl ingen här som har en ordbok med order Frissigt ? missn att fuktisk har de i en reklam snutt...

o ni måste väl eller ja kanske inte... bara jag som har ett bra minne... Men de att de Bra produkterna som kom 5år sen... försvann 3år sen? ni märker kanske inte de att dom försvinner av marknaden?

finns där förklaringar? o vad är det som gör att kroppen blir mindre rynkig av en KRÄM? vad innehåller den? e de vitamin E eller B? nej fan de tror jag inte...

Vi blir matade varje dag om vad som är farligt...
Men där verkar inte finnas nån som bryr sig om VARFÖR just denna kvinna fick bröstcanser? för att det är svårt o få en person att itne ljuga... o berätta vad dom gjort...

För man älksar ju de faktum att jag enbart kan använda horom preventivmedel...
Men det känns inte bra... där finns kvinnor som blir håriga...
det vill jag helst undvika... o så ska vi inte sncka om ridlår trenden blan 15åringar... det är ju så porrigt o va bredare om röven än något annat...

Dock har jag nu mera provlat "allt" o jag kan inte säga att jag trivs med detta. Då ingen längre bryr sig om att jag har hemsk värk i mitt underliv... och ingen heller vill ta cellprov... o de har ni väl märkt att det står i alla tidningar om att flickor över 12 ska ha vaccin... men vi vuxna kvinnor oss skiter man i då vi har säkert de... MEN JAG VILL JU VETA!

Alla har undvikt o ta i detta nu tre år... jag har varit utanpreventil medel i tre år... Okej jag testa hormonspiral som jag rekomenderar att INGEN kvina tar... nån form av spiral...

Ni ska veta att läkaren säger attdet är lätt... går fort...

Sanningen är att dom drar ut livmodern med en tång så dom har livmoderhalsen utanför slidan...
sen sätter dom till ett plast rör var denna T formade spiral färdas igenom.... o de ska ni veta.... lilla hålet på nån mm. DET GÖR FÖRBANNAT ONT O FÅ IN ETT "T" i storleken 30mm.

och det ska du veta... läkaren undviker o berätta hur detta går till... ända fram till att dom drar i livmodern...