18 februari 2009


(detta var dumt, hade varit smartare med ett rent youtube klipp)

Men i alla fall. Ni vet säkert vad detta betyder? Det är ny kritik på gång, idag hoppar vi på det otippade (haha) Henrik Ponten! (se bild) Men det är inte för den vanliga orsaken att han är djävulen som driver antipiratbyråns makt på smala vägar längs den brinnande floden styx.

Henrik Ponten har ingen riktig blogg, vilket gör det svårt att hacka på honom för det han skriver, men jag hittade lite.
Henrik Pontens inlägg på Poliktikerbloggen

Ni behöver inte läsa den, det står inget vi inte redan visste att han skulle säga. Men titta istället på hur den är utformad. Den är svår att läsa efter ungefär 4e stycket, mest för att att det han säger, är i princip samma sak, tills jag kom till detta


"Att exempelvis lägga ut nakenbilder på en klasskompis innebär ofta en kränkning av integriteten men vare sig polis eller brottsoffer kan få reda på vem som har begått dessa brott. Integriteten ska inte offras på upphovsrättens altare men frågan är mycket större än så. Att ständigt ropa integritetsintrång innebär att värdet av begreppet urholkas och slutligen är frågan är vems integritet som i första hand ska skyddas; brottsoffrets eller gärningsmannens?"

Här har jag bara EN ENDA SAK ATT SÄGA: *harkel*
Låt förfan inte folk du inte litar på ta bilder på dig naken, DE KOMMER HAMNA PÅ INTERNET!
Så, var det nu så svårt att förstå? Det som gör det gängat och svårt att ta reda på vem som lagt upp bilden är för att, personen som presenteras, naken, på internet förmodligen redan lagt ut bilder på sig själv, och inte vill säga vem som fotat honom/henne. PUCKO PUCKO PUCKO!

Dessutom, personen som tagit bilden har upphovsrätten på sin sida, och får rent tekniskt göra vad de vill med bilden, och personen som är på bilden har gått med på detta när denne medvetet bilivt fotograferad.

Ska vi försöka göra en snabb hopknytning av säcken nu då?
Henrik Ponten = blogglös nolla
Folk som presenteras nakna på internet = tankelösa idioter som skriker varg

Sen tycker jag vi tar ett citat till från Henke
bara för att visa att hans svenska-kunskaper inte överstiger mina.
(såhär valde han att summera sin artikel nämnligen)

"Internationellt accepterade regler innebär just i Sverige övervakning och oöverstigliga kränkningar av integritet och yttrandefrihet. Svenska upphovsmän har idag Europas sämsta skydd på internet och vi utpekas i internationell media som ett himmelrike för pirater. Är det någon som på allvar tror att det är ett sätt att utveckla kulturen på internet?"
- Henrik Ponten

16 februari 2009

Topblogg - En genväg till att bli känd.


Så, vi första anblick av vad som finns på nätet hittar vi två saker som representeras lite mer än andra, i alla fall i dagens läge, och via en googelsökning.

Den första är Porr.
Den andra är bloggar (om porr då, om man googelsöker efter porr)

Och det är kanske förståligt, eftersom 90% av internet är porr. Men fan, nu glider jag från ämnet här. Vad detta var tänkt att handla om hur-i-helvete folk kan bli kända för sina bloggar. Vi har de som var kända innan, för något annat. Typ Karolina Gynning, Blondin Bella och den där tredje fittan Kenza.

Allright, Gynning har vi sett i tv när hon knullat i BB-huset, men att hon efter det lyckats ta tag i det lilla halmstrå av förnedring och bygga hela sin kariär på det... okay, när jag säger det så förstår jag att det inte ens var lönt att gå ner i den stigen. Men de andra två, Kenza och Bella, två stycken Nobodys, som på något sätt lyckats skrika sig till en förstaplats i dagens mediasämhälle, där det till och med (notera; även för den svenska idiotbefolkningen) publiceras artiklar om dessa tre fittors blogg-krig. Jag menar KOM IGEN?! vem fan bryr sig. Ge dem varsin 9mm och en smäll i häcken, en brisk order om att döda varandra. Då kan jag tänka mig att läsa skiten, inte innan.

Men skit i de hjärnbändande slöa brudarna nu, för vi har gått ett steg längre, jag det har vi. Nu har vi även folk som vill VARA som dessa brudar, och de gör vad de kan för att skriva om samma saker.

Exempel Nummer ett
"Orginalet"
Jag menar, kom igen, den här talar för sin egen idioti. Detta är inte ett orginal, detta är inte ens en dålig efterkopiering. Detta är vad man i branchen skulle kalla "VARFÖR I HELVETE HAR DU GJORT 158697 KOPIOR, OCH I STÄLLET FÖR ATT ANVÄNDA ETT JÄVLA ORGINAL HAR DU BYTAT HELA JÄVLA TIDEN TILL DEN DU PRINTADE SIST?"
Så fuck dig.

Exempel Nummer två.
Orginellt att sätta ut sitt eget namn som namn på bloggen, men ut över det, no suprice här inte. En modeblogg till.

För att göra det hela jävligt simpelt, tänker jag nu titta på top 100 listan av lästa bloggar på metrobloggen.se
Nä, det tänker jag inte, för det pallar jag inte, och jag gissar på att ungefär 50% handlar om mode, och de andra 50% är uppdelade på saker som handlar om mode+något annat, och lull-lull

Så för att sumera:
Profil på modebloggare:

1.Du vill bli känd som flickorna i tidningarna, och är naiv nog att tro att de förmodligen inte sugt 1000 kukar för att komma dit där är idag.

2. Du kan svära på att just DIN blogg är annurlunda.

3. "Sluta hacka på mig, jag gör vad jag vill"