16 juni 2009

fyra steg frammåt, ett två tre steg tillbaka.

Blondinbella tycker: Nej till registrering av aborter.

Till att börja med så tänker jag bara säga, grattis, jag hittade inte ett enda stavfel, kanske för att jag inte mer än läste snabbt och man inte registrerar sådant då.

För det andra, jag hade varit intresserad av att veta varför du anser att det är ett steg tillbaka i utvecklingen, för det är som sagt av intresse att lägga pengar på en studie som bevisar två elementära saker; 1. Invandrare med muslimbakgrund gör abort i smyg av hedersrelaterade skäl. 2. Låg till medelklassinkomstagande UNGDOMMAR gör abort, förmodligen för att de antingen anser sig själv för unga för att ha ett barn eller helt enkelt inte finner sig i den ekonomiska trygghet där de känner att ens den minsta chans av att göra ett så pass finansiellt kritiskt beslut som att skaffa barn är rimligt.

Det finns säkert en anledning till att man inte ger ut gratis p-piller och gratis dagen-efter-piller, ellerhur?
Det är för att p-piller och dagen-efter-piller är skadliga för kroppen i längden, och enligt den hypokratiska eden så får man inte göra skada, före allt. Kondomer däremot, har i alla fall utom två (som vanligt) visat sig vara både säkra och effektiva i kampen mot ofrivillig graviditet, dessutom skyddar de lika ofta mot att man blir tjock som att man blir sjuk.

De två tillfällen en kondom är "skadlig" är när man antingen är alergisk mot latex, som de flesta kondomer är tillverkade i eller när de går sönder. Då finns dagen-efter-piller, pheew, ellerhur bella?

Och vad det anbelangar sexualundervisningen i svenska skolor, tja, säg vad du vill, men du får väl lära dig ungefär hur din kropp fungerar, vad preventivmedel är, hur de används och varför man ska akta sig för könssjukdommar?
(visserligen skulle man kunna avdramatisera många av dem, jag menar, det finns oftast en ganska lätt behandling som gör dig frisk igen.) DESSUTOM, så finns det många sjukdommar som smittar via blod, men endå inte kallas könssjukdommar, detta på grund av att de inte direkt attackerar ditt kön, men de gör dig sjuk. Ät penicilin med måtta.

Och jo, att avskräcka folk från abort tycker jag är ett mycket bra sätt att minsta den allt för närmande överbefolningen, men framför allt tycker jag att lagarna om utvisning borde bli lättare att överträda.

Så nu har du något att tänka på, och du kanske förstår att verken abort eller p-piller skyddar dig mot till exempel aids, hiv, klamydia, gonnoree eller någon annan bakteriell sjukdom som frodas i ditt blod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar