23 mars 2009

My minions have to eat


Vill du verkligen rädda världen?

Fråga dig själv från vad, och varför. Är det för att krigen ska kunna fortsätta? För att vi ska kunna fortsätta leva i det överflöd som vi gör? eller det kanske helt enkelt är för att du ska känna dig lite bättre?
Ni skänker pengar till organisationer som sk "kämpar" mot hunger och svält, mot sjukdom och orättvisor i världen. Men hur många av er ger pengar till luffaren som ber om en femma vid bussen? Hur många av er äter på mcdonalds och burger king en eller flera gånger i veckan och mår sedan dåligt för att ni äter skräpmat?
Känns det bättre att lägga dina småmynt i kollekten i butiken, eller när du smsar in dina 100 kronor i månaden för att nån jävla afrikabarn du ALDRIG kommer träffa, ska kunna gå i skolan?

Visst känns det bra när du får ett vykort en gång om året, skrivet på dålig engelska om hur mycket bättre ditt fadderbarn mår nu när de har dina pengar.

Tänk förfan, varför befinner de sig i situationen de gör? Är det rättvist att dessa länder ska få sina landsskulder avskrivna för att det är synd om människorna som bor där? Varför har de inte revolterat, varför har de inte ställt sig upp och sagt "NU JÄVLAR RÄCKER DET, VI VÄGRAR TA SKITEN LÄNGRE!!!"

Tycker du det är rätt att man lurar dig på dina pengar som du arbetat hårt för (och dessutom blivit redan bestulen på av staten), bara för att DU ska må bättre?

Hur ofta har du själv gått hungrig, eller orolig för om du kommer ha råd att betala dina räkningar?
Skit förfan i världens problem, ska du hjälpa någon, hjälp de som behöver hjälp, inte de som får hjälp av alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar