18 februari 2009


(detta var dumt, hade varit smartare med ett rent youtube klipp)

Men i alla fall. Ni vet säkert vad detta betyder? Det är ny kritik på gång, idag hoppar vi på det otippade (haha) Henrik Ponten! (se bild) Men det är inte för den vanliga orsaken att han är djävulen som driver antipiratbyråns makt på smala vägar längs den brinnande floden styx.

Henrik Ponten har ingen riktig blogg, vilket gör det svårt att hacka på honom för det han skriver, men jag hittade lite.
Henrik Pontens inlägg på Poliktikerbloggen

Ni behöver inte läsa den, det står inget vi inte redan visste att han skulle säga. Men titta istället på hur den är utformad. Den är svår att läsa efter ungefär 4e stycket, mest för att att det han säger, är i princip samma sak, tills jag kom till detta


"Att exempelvis lägga ut nakenbilder på en klasskompis innebär ofta en kränkning av integriteten men vare sig polis eller brottsoffer kan få reda på vem som har begått dessa brott. Integriteten ska inte offras på upphovsrättens altare men frågan är mycket större än så. Att ständigt ropa integritetsintrång innebär att värdet av begreppet urholkas och slutligen är frågan är vems integritet som i första hand ska skyddas; brottsoffrets eller gärningsmannens?"

Här har jag bara EN ENDA SAK ATT SÄGA: *harkel*
Låt förfan inte folk du inte litar på ta bilder på dig naken, DE KOMMER HAMNA PÅ INTERNET!
Så, var det nu så svårt att förstå? Det som gör det gängat och svårt att ta reda på vem som lagt upp bilden är för att, personen som presenteras, naken, på internet förmodligen redan lagt ut bilder på sig själv, och inte vill säga vem som fotat honom/henne. PUCKO PUCKO PUCKO!

Dessutom, personen som tagit bilden har upphovsrätten på sin sida, och får rent tekniskt göra vad de vill med bilden, och personen som är på bilden har gått med på detta när denne medvetet bilivt fotograferad.

Ska vi försöka göra en snabb hopknytning av säcken nu då?
Henrik Ponten = blogglös nolla
Folk som presenteras nakna på internet = tankelösa idioter som skriker varg

Sen tycker jag vi tar ett citat till från Henke
bara för att visa att hans svenska-kunskaper inte överstiger mina.
(såhär valde han att summera sin artikel nämnligen)

"Internationellt accepterade regler innebär just i Sverige övervakning och oöverstigliga kränkningar av integritet och yttrandefrihet. Svenska upphovsmän har idag Europas sämsta skydd på internet och vi utpekas i internationell media som ett himmelrike för pirater. Är det någon som på allvar tror att det är ett sätt att utveckla kulturen på internet?"
- Henrik Ponten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar